Henk Stekelenburg 

Henk Stekelenburg

Henk Stekelenburg (1943) studeerde orgel en piano aan het Goois Muzieklyceum in Hilversum en aan de conservatoria in Utrecht en Groningen.
Sinds zijn twaalfde jaar was hij achtereenvolgens cantor-organist in Loosdrecht, Hilversum, Emmen en Westerbork.
Van 1965 tot 2005 was hij tevens docent piano en orgel aan het Centrum voor de Kunsten in Emmen.
Als koordirigent leidde hij het Emmens Mannenkoor en het Vrouwenkoor Gieten. Henk Stekelenburg is een veelgevraagde begeleider van koren en solisten. Ook treedt hij regelmatig op als solist tijdens concerten.
Heel bekend is hij van zijn optredens met het drukwindharmonium, waarop hij werken van onder anderen Rossini, Fauré, Boëllmann en Vierne speelt.
Tegenwoordig begeleidt hij vele koren en solisten aan de piano, het orgel en ook, zoals bij het Tourdionconcert, op het Franse drukwindharmonium.

De foto is genomen rond 1962 in zijn ouderlijk huis te Loosdrecht

Im Deutsch: Henk Stekelenburg studierte Klavier und Orgel an den Musikhochschulen in Utrecht und Groningen. Ab 1965 war er als Dozent für diese Fächer am Zentrum für Künste in Emmen (NL) tätig. Neben seiner Lehrtätigkeit dirigierte er etliche Chöre in der Provinz Drenthe, war Organist der Grote Kerk zu Emmen und Kantor der Nederlandse hervormde Kerk zu Westerbork.

Stuur e-mail* Invoer verplicht
Website by Folibee